Zachte Zorg Methode

Dementie VIP - Dementie op Maat - Dementie Online

Een gouden combinatie van online en offline, zodat je kan blijven zorgen zonder er aan onderdoor te gaan!

Hoe kan ik je helpen?

Je hebt zelf al wel gemerkt dat de ene vorm van dementie, de andere niet is. Je vertelt een verhaal aan iemand, die net als jij zorgt voor iemand met dementie, en je hoort dat het daar volledig anders gaat. Alsof het zelfs niet dezelfde ziekte is. Herkenbaar?

❤️ Dat maakt dat je je dikwijls heel alleen voelt omdat de anderen gewoon niet zien wat jij ziet.

Als ik aan 100 mensen die zorgen voor iemand met dementie vraag wat ze het liefst willen, dan klinkt er unaniem: ‘op de beste manier zorgen voor de persoon met dementie zodat hij of zij zich goed voelt’. En of je nu zorgt van héél dichtbij of van ver weg, het zal voor jou niet anders zijn vermoed ik.

❤️ Wel, dan zit je hier op de juiste plek!

Vanuit mijn ervaring met de zorg voor mijn moeder met dementie, mijn vader met dementie en mijn schoonvader met Parkinson dementie, én de ervaring in mijn dementiepraktijk, weet ik wat er nodig is om je te helpen. Zodat jij goed mogelijk kan zorgen, binnen jouw persoonlijke mogelijkheden én de persoon met dementie een rustiger dementieproces te geven. Want dat is de enige manier om te kunnen blijven zorgen zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Op welke manier wil jij geholpen worden in het begeleiden van de persoon met dementie?

01

Dementie VIP en op maat

Wil je graag dat ik écht kijkt wat we samen kunnen doen zodat de persoon met dementie zich beter voelt? Of wil je graag dat het voor jou als zorgende nét dat stukje makkelijker wordt zodat je de zorg kan geven die je graag wil geven? En wil je graag dat ik samen met jou, als dementiecoach, kijk naar wat er mogelijk is en dit helemaal op maat van jouw situatie? Dat kan! Dan werken we 1-op-1 intensief samen om jullie dementieproces te vergemakkelijken.

02

Dementie op Maat

Dementie op maat is een traject dat loopt gedurende 6 maanden en waar je de (basis)principes van dementie leert kennen maar ook net dat stukje meer. Hoe ga je om met dementie, wat doe je wel en wat doe je beter niet. Je krijgt ook een blik naar de toekomst want wat kan je verwachten? Waar dien je je op voor te bereiden? Wat komt er nog en hoe pak ik dat aan? Dit traject kan zowel voor situaties waar er net een diagnose is gevallen als in eender welk stadium van de dementiezorg.

03

Dementie Online

Dementie online zijn trainingen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die zorgen voor iemand met dementie maar graag alleen en op hun eigen tempo aan de slag willen gaan. Niks moet, alles mag! Je kiest de informatie die je vandaag het meest vooruit helpt en je gaat gewoon aan de slag. Het online traject biedt je de mogelijkheid om hands-on kennis op te doen en de persoon met dementie te ondersteunen zodat hij of zij een rustiger dementieproces kan doorlopen.

De zachte zorg methode is gebaseerd op
5 stappen

5 (1)

Stap 1

De basis waar ik je meer informatie geef over het syndroom dat dementie is.

1 (1)

Stap 2

Administratief en praktisch organiseren van vandaag én de toekomst.

2 (1)

Stap 3

Vereist begrip van de unieke behoeften van de persoon met dementie en het aanpassen van de jullie manier van omgaan met elkaar.

3 (1)

Stap 4

Dit is een hele belangrijke, die door velen die zorgen voor iemand met dementie vergeten wordt: zelfzorg. Want als jij niet meer kan zorgen, wie dan wel?

3 (1)

Stap 5

Een effectieve planning en organisatie bij dementie, niet alleen biedt dit soelaas voor de persoon met dementie maar ook voor de hele familie.

De zachte zorg methode is een methode die je op elk vlak bij de zorg voor iemand met dementie verder helpt.

❤️ Weg met niet weten wat er op je af komt.
❤️ Weg met de aarzeling ‘doe ik het wel goed’.
❤️ Weg met onzekerheid.

In de plaats komt er het weten. Weten dat je het goed doet. Weten wat er komen gaat zodat je je optimaal kan voorbereiden. Maar ook weten hoe je anders omgaat met dat veranderend gedrag van iemand met dementie.

Wat zeggen mensen die door mij begeleid werden

“Toen ik bij je kwam wat ik uitgeput, opgejaagd en radeloos. Ik kreeg direct enorm veel steun van je. Ik voelde dadelijk dat vertrouwen. Je liet me praten zonder te oordelen met heel veel begrip. Het was alsof ik eindelijk thuiskwam.

- Annelies

Je gaf tips om het soms moeilijke nabij zijn bij mijn vader draaglijker te maken. De situatie bleef altijd hartverscheurend. Het benoemen van de vele, soms tegenstrijdige gevoelens als normaal maakt het ook voor mezelf meer aanvaardbaar.

- Greet

Je leerde me dat ik bij al dat geven ook aan mezelf mag denken en grenzen mag aangeven zonder dat ik daarmee ‘egoïstisch’ ben. Je stimuleerde me, je leerde me genieten, iets te doen voor mezelf zonder me schuldig te voelen.

- An