Dementie op Maat

Een gouden combinatie van individueel en persoonlijk.

Dementie op Maat geeft je bouwstenen om anders om te gaan met dementie. Individueel en persoonlijk.

Dementie op maat is een traject dat loopt gedurende 6 maanden en waar je de (basis)principes van dementie leert kennen maar ook net dat stukje meer. Hoe ga je om met dementie, wat doe je wel en wat doe je beter niet. Je krijgt ook een blik naar de toekomst want wat kan je verwachten? Waar dien je je op voor te bereiden? Wat komt er nog en hoe pak ik dat aan? Dit traject kan zowel voor situaties waar er net een diagnose is gevallen als in eender welk stadium van de dementiezorg.

❤️ Dementie ten volle begrijpen is al iets, maar dan ook nog merken hoe dit je partner of ouder verandert, is een ander gegeven. Het vraagt ontzettend veel van je om te kijken hoe iemand verandert zonder dat je er iets aan kan doen. Omgaan met dementie is geen kattenpis en ik leer je hoe je dat kan doen.?

❤️ Laten we eerlijk zijn, dementie is wat het is. Daar kan noch jij noch ik iets aan doen. Wat wel kan is dat je het makkelijker maakt. Makkelijker voor hem of haar én makkelijker voor jou. Dat is, wat ik noem als dementie in je vingers krijgt. Als je dat lukt wordt het zoveel rustiger en eenvoudiger.

❤️ Ja, het vraagt wat van je, dat is waar. Dementie is nu eenmaal geen ‘walk in the park’. Als jij dit ten volle beseft, dan is het Dementie op maat traject misschien wel iets voor jou. Klik op de onderstaande button en vraag een gesprek aan.

"Marianne en ik wonen in dezelfde woonplaats. Op het moment dat ik Marianne tegenkwam zat ik in een hele lastige periode van mijn leven. 4 jaar geleden is mijn zuster overleden en vlak daarna kreeg mijn vader Alzheimer. Dat maakte dat ik me ontzettend alleen voelde staan. Marianne heeft mij heel goed bijgestaan, geluisterd en geadviseerd. Ze hielp mij beslissingen te nemen die ik zelf niet durfde te nemen, ondanks dat ik echt wel signalen zag. Verder heeft ze me heel goed geleerd hoe mensen met Alzheimer denken. Daardoor kon ik veel beter met hem communiceren, zonder steeds in discussies te eindigen. Ondanks dat ik echt wel even getwijfeld had aan de prijs, ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb genomen. Ik kan Marianne dan ook van harte aanbevelen."  - Lieve

6 maanden Dementie op maat traject

_MG_9605

❤️ Ben jij iemand die graag weet hoe te reageren op bepaalde gedragsveranderingen van de persoon met dementie?

❤️ Ben jij iemand die graag van wanten weet en de zaken aanpakt? Ben jij iemand die graag voorbereid is op wat er komen gaat?

❤️ Ben jij iemand die beseft dat er geen quick fixes zijn?

Dan is het dementie op maat traject iets voor jou.

Reserveer hier dan je plekje! Klik op onderstaande knop en vul het inschrijfformulier in. Ik contacteer je binnenkort voor een vrijblijvend Dementie op maat gesprek. Dan voelen we meteen of ik je kan helpen.

Wat zeggen anderen over mijn aanpak

“Toen ik bij je kwam wat ik uitgeput, opgejaagd en radeloos. Ik kreeg direct enorm veel steun van je. Ik voelde dadelijk dat vertrouwen. Je liet me praten zonder te oordelen met heel veel begrip. Het was alsof ik eindelijk thuiskwam.

- Annelies

Je gaf tips om het soms moeilijke nabij zijn bij mijn vader draaglijker te maken. De situatie bleef altijd hartverscheurend. Het benoemen van de vele, soms tegenstrijdige gevoelens als normaal maakt het ook voor mezelf meer aanvaardbaar.

- Greet

Je leerde me dat ik bij al dat geven ook aan mezelf mag denken en grenzen mag aangeven zonder dat ik daarmee ‘egoïstisch’ ben. Je stimuleerde me, je leerde me genieten, iets te doen voor mezelf zonder me schuldig te voelen.

- An