Online Workshop: Van Radeloosheid naar Houvast

Zorg je voor een familielid met dementie? Je bent hier op de juiste plek!

Heb je net een diagnose of een vermoeden van dementie?

Of je nu net een diagnose hebt gekregen of een vermoeden hebt, onze online workshop "Van Radeloosheid naar Houvast met de Zachte Zorg Methode" is er voor jou.

Na de diagnose denk je misschien even "Oef, er is echt iets mis", maar daarna blijf je met veel vragen zitten.

Weten wat er op je afkomt en hoe je ermee omgaat maakt een wereld van verschil! Niet alleen voor jou, als iemand die van ver of dichtbij zorgt voor iemand met dementie. Maar ook voor de persoon met dementie. Eenvoudigweg omdat er meer begrip is voor zijn of haar andere, bizarre gedrag.

Met kennis en voorbereiding krijg je grip op de situatie. Zo wordt de toekomst voorspelbaarder en kun je beter plannen, zodat je niet alleen maar geleefd wordt door de omstandigheden.

Ben je nieuwsgierig hoe je anders en beter zorgt voor iemand met dementie? Schrijf je nu in voor de workshop en doe met ons mee!

Wacht niet tot het erger wordt!

Online Workshop

Van radeloosheid naar houvast

Datum: 9 november
Tijd: 9:30 - 12:00
Prijs: €47,-

Stel je voor, je hebt net een diagnose gekregen of misschien heb je dat onbestemde gevoel dat er iets niet pluis is. Je denkt: “Oef, er is echt iets mis.” Maar zodra je buiten de dokterspraktijk staat, heb je ineens honderden vragen.

Wat nu? Wat moet er gebeuren? Wat kan nog wel en wat niet meer? De toekomst lijkt ineens vol onzekerheden. Plannen die jullie hadden, zoals reizen, komen in het gedrang. Hoe lang gaat dit duren? Moet je de familie informeren? Wat moet je allemaal regelen?

Van radeloosheid naar houvast!

❤️ Wil jij ook meer weten over dementie?
❤️ Maak je je zorgen over wat er komen gaat?
❤️ Wens je de beste zorg te bieden aan de persoon voor wie je zorgt?
❤️ Of weet je gewoon van geen hout pijlen maken op sommige momenten?

Kortom, heb je vragen over dementie en alles wat erbij hoort en zoek je antwoorden?

Doe dan mee met de Workshop!

Toen ik bij je kwam was ik uitgeput, opgejaagd en radeloos. Ik kreeg direct enorm veel steun van je. Ik voelde dadelijk dat vertrouwen. Je liet me praten zonder te oordelen met heel veel begrip. Het was alsof ik eindelijk thuiskam.

Gerda

Vind rust en structuur in de zorg voor dementie.

Als dementiecoach help ik familieleden om:

❤️ Rust te brengen in het dementieproces.

❤️ Zorg te bieden op een manier die bij jullie past.

❤️ Burn-out te voorkomen.

Neem het van mij aan, als ervaringsdeskundige en coach: deze workshop geeft je de handvatten die je nodig hebt om niet alleen te overleven, maar om echt te zorgen op een manier die werkt voor jullie beiden. Schrijf je in en ontdek hoe je van radeloosheid naar houvast kunt gaan.

20231208_151538
Signature system Marianne Stevens witte achtergrond transparant

Wat komt aan bod in de workshop?

Deze thema's bespreken wij:

❤️ Wat is dementie?
❤️ Administratieve en praktische do's en don'ts.
❤️ Het nieuwe gedrag en communicatie.
❤️ Zelfzorg en welzijn.
❤️ Planning en organisatie van de zorg.

Je deed me anders kijken naar het 'storend' gedrag van mijn moeder, waardoor de irritatie, de waadheid en de machteloosheid stilaan kon ombuigen in mildheid tegenover haar.

Lieve

Online Workshop

Van radeloosheid naar houvast

Datum: 9 november
Tijd: 9:30 - 12:00
Prijs: €47,-

Dementie zorgt ervoor dat je vaak geleefd wordt door de omstandigheden. Maar met de juiste kennis en voorbereiding krijg je grip op de situatie. Zo wordt de toekomst voorspelbaarder en kun je beter plannen.

Waarom deelnemen?

Met mijn ervaring en kennis ondersteun ik dagelijks familieleden die zorgen voor iemand met dementie. Samen zorgen we ervoor dat de zorg hanteerbaar wordt, zodat zowel jij als de persoon met dementie rustiger door het proces kunnen gaan.

Mijn persoonlijke reis met dementie en hoe ik jou kan helpen

Ik geef toe, we kunnen niet alles behandelen in slechts 2,5 uur. Dementie is zo allesomvattend dat het onmogelijk is om alles in één sessie te bespreken. Maar tijdens deze workshop deel ik graag mijn ervaringen en methoden met je.

Ik heb gezorgd voor mijn moeder, vader en schoonvader, allemaal met verschillende vormen van dementie. Wist je dat er meer dan 50 vormen van dementie bestaan, elk met hun eigen kenmerken? Daarnaast heb ik vier kinderen, werk ik bij de Alzheimer Liga Vlaanderen en run ik mijn eigen praktijk waar ik families ondersteun die zorgen voor iemand met dementie.

Het heeft me veel tijd gekost om alles uit te zoeken: hoe om te gaan met het bijzondere gedrag van mijn vader, hoe te reageren op mijn moeder die me "mama" noemt en wat te doen met mijn schoonvader die vergeet waarom hij in het ziekenhuis ligt. En dan is er nog de administratieve rompslomp. Welke subsidies zijn er? Hoe regel ik dat? Familieleden die denken dat ze allemaal iets te zeggen hebben over de zorg, ook dat nog!

marianne

Waarom deze workshop?

Al deze kennis en ervaringen heb ik gebundeld in de ‘Zachte Zorg Methode’. Deze methode deel ik graag met je in de workshop ‘Van Radeloosheid naar Houvast met de Zachte Zorg Methode’.

Ik kan dementie niet oplossen, maar ik kan je wel handvatten geven om ermee om te gaan. Om het hanteerbaarder te maken voor jou en rustiger voor je dierbare. Hoe? Omdat jij anders leert omgaan met hem of haar. Geloof het of niet: jij bent de sleutel tot hun dementieproces!